Geen verzendkosten boven €60 voor NL én BE *
€5 afhaalkorting - locatie Benthuizen
Professioneel advies over de producten
De online winkel voor jouw hond!
93% van 100
9.3 / 10
Bekijk alle 251 reviews
Zoeken
Klantenservice
+31 6 216 39 024

Dit is wat je over grasaren, pollen en hotspots wil weten

Dit is wat je over grasaren, pollen en hotspots wil weten

Het voorjaar is een prachtige tijd om met je hond naar buiten te gaan en te genieten van de frisse lucht en bloeiende natuur. Maar naast al het moois liggen er ook gevaren op de loer, zoals grasaren, pollen en hotspots. Als hondenbezitter is het belangrijk om te weten wat deze dingen zijn en hoe je ze kunt herkennen om problemen te voorkomen. In deze blog delen wij alles wat belangrijk is om te weten over grasaren, pollen en hotspots. Dit doen wij graag, aangezien jij dan veilig met je trouwe viervoeter kunt genieten van het buitenleven in de lente.

Wat zijn grasaren, pollen en hotspots?
De lente is een heerlijk seizoen om lekker met je hond te gaan wandelen. Maar wist je dat de lente ook het seizoen is waarin je extra alert dient te zijn op grasaren, pollen en hotspots bij je hond? Grasaren zijn kleine graszaadjes die tijdens het wandelen in de vacht van je hond kunnen blijven hangen. Dit lijkt onschuldig, maar grasaren kunnen flinke problemen veroorzaken. Ze kunnen zich namelijk vastzetten in de huid of tussen de tenen van je hond en zo ontstekingen of zelfs abcessen veroorzaken. Naast grasaren, zijn er in de lente veel pollen te vinden in de natuur. Net als bij mensen met hooikoorts, kunnen pollen bij sommige honden allergische reacties veroorzaken. Je herkent dit aan jeukende oren, ogen en neus en soms ook aan huiduitslag bij je trouwe viervoeter.

Daarnaast komen hotspots bij honden vaker voor in de lente en zomer. Dit zijn geïrriteerde plekken op de huid die ontstaan door bijvoorbeeld het likken of krabben aan een vlooienbeet of geïrriteerde huid. Wanneer het warmer wordt buiten, kan de dikke vacht bij sommige honden gaan broeien, waardoor ze een geïrriteerde huid krijgen. Het likken en krabben maakt het helaas alleen maar erger. Zorg dat je goed op je hond let tijdens het wandelen en dat je problemen of opvallende plekjes snel herkent. Zo kunnen jij en je hond optimaal genieten van de lente!

Hoe komt het dat grasaren, pollen en hotspots gevaarlijk zijn voor je hond?
Nu je precies weet wat grasaren, pollen en hotspots zijn, wil je natuurlijk weten waarom ze gevaarlijk kunnen zijn voor je hond. Grasaren kunnen ontstekingen of abcessen veroorzaken en moeten soms operatief verwijderd worden als ze te diep in de huid, ogen of neus van je hond vast komen te zitten. Pollen kunnen allergische reacties veroorzaken. Wanneer je niet of te laat opmerkt dat je hond allergisch is voor pollen, kan dit leiden tot chronische ontstekingen en ernstige ademhalingsproblemen.

Hotspots kunnen leiden tot beschadiging van de huid van je hond en later zelfs tot ernstige huidinfecties als ze niet op tijd worden behandeld. Zorg er daarom voor dat je de grasaren, een pollenallergie en hotspots op tijd behandelt om ernstige gevolgen voor je hond te voorkomen. Als je iets niet vertrouwt, kun je het beste even langs de dierenarts gaan.

Op deze manier kun je deze verraderlijke dingen in de lente ontdekken Controleer regelmatig de vacht en poten van je hond op grasaren. Let vooral op tekenen van irritatie, zoals roodheid of zwelling. Als je vermoedt dat je hond allergisch is voor pollen, let dan op symptomen die je hier in de blog hebt kunnen teruglezen. Het kan verstandig zijn om je dierenarts te raadplegen voor een allergietest en een behandelplan. Hotspots zijn makkelijker te herkennen. Deze geïrriteerde plekken op de huid zijn vaak rood, vochtig en kunnen een geur afgeven. Als je hond veel likt of krabt op een bepaalde plek, kan het een hotspot zijn. Behandel deze plekjes direct om verdere irritatie en infecties te voorkomen.

Kies voor de fijne verzorgingsproducten van Puur om je hond te beschermen
Wist je dat wij bij AnimalCribs allerlei natuurlijke middelen verkopen, waarmee jij je hond extra goed kunt verzorgen? Het merk PUUR heeft bijvoorbeeld een speciaal product wat hotspots op de huid van je hond kan verzachten. Je ziet op onze website en in de bijsluiter precies hoe je dit natuurlijke middel kunt inzetten. Het zijn druppeltjes die je met een klein spuitje in de bek van je hond kunt spuiten, waarna de hond het oplikt. Ze verzachten de jeuk en zorgen ervoor dat de hotspots snel weer wegtrekken. PUUR Pollen is een natuurlijk product wat ervoor zorgt dat de luchtwegen bij je hond met pollenallergie verzacht worden.

Verder wordt de gevoelige huid van je allergische hond hersteld en zal je hond minder last hebben van de pollenallergie. Ingrediënten die in dit product zitten zijn bijvoorbeeld extracten van olijfbomen, paardenbloemen, haver, maïs, acacia, berk, eik, iep, madeliefjes, rogge, tarwe en nog veel meer! PUUR Calendula cream helpt goed bij het verzorgen van een droge en schilferige huid. Neem gerust een kijkje op onze webshop om alle handige en fijne producten van PUUR te bekijken.