Waterblazers & Föhns

De waterblazer is ongekend populair en dat is begrijpelijk. Het is hét perfecte apparaat voor jouw hond om hem (of haar) te drogen, zand en vuil uit de vacht te blazen. Zelfs klitten kan je ermee uit blazen. Lees meer over de waterblazer in onze blog.

 

10 artikel(en)

per pagina

10 artikel(en)

per pagina

Wat is een waterblazer?

Een waterblazer vergelijk ik graag met een omgekeerde stofzuiger; in plaats van dat er lucht wordt aangezogen, wordt er lucht uitblazen.

Met deze krachtige luchtstroom blaas je het water uit de vacht van de hond na het wassen of (onbedoeld) zwemmen. Behalve water kan je er ook viezigheid zoals zand en modder eruit blazen. Daarnaast is een waterblazer ideaal om loszittende haren en onderwol op een vachtvriendelijke manier te verwijderen.

De waterblazer is dus ideaal voor het goed onderhouden van de hondenvacht!

Tip: laat je hond eerst comfortabel drogen in de AnimalCribs Badjas!

Lees meer in onze blog

Waterblazer met of zonder warmte element? 

Alle waterblazers blazen warme lucht. Hoe snel je beschikt over warme lucht en hoe warm de lucht wordt, is per type waterblazer verschillend. Grofweg zijn er 2 categorieën; met en zonder warmte element.

Een waterblazer mèt warmte element blaast binnen enkele seconden nadat je het warmte element activeert al warme lucht. Wanneer je kortstondig de waterblazer nodig hebt, bijvoorbeeld bij een kleinere hond of wanneer je slechts 1 deel snel wil droog-/schoonblazen, is dat een groot voordeel. Het nadeel is wel dat een warmte element ook behoorlijk wat stroom verbruikt, gemiddeld zo’n 600 watt. In combinatie met het hoge vermogen van de gemiddelde waterblazer (gemiddeld zo’n 2600 watt) moet je wel oppassen dat de “stop er niet uitvliegt” in de meterkast, aangezien deze standaard tot 3680 watt gaan. Dus als je nog diverse andere elektrische apparaten op dezelfde groep hebt zitten, pas dan goed op dat je deze niet tegelijk aanzet. Daarnaast kost het extra stroomverbruik door het warmte element ook gewoon geld.

Een waterblazer zònder warmte element. Maar hoe kan het dan dat de waterblazer zonder warmte element ook warme lucht blaast? Wel, dat komt omdat de motor zelf ook warmte produceert. Ooit weleens gevoeld aan een stofzuiger nadat je hem een tijdje gebruikt hebt? Deze warme lucht moet afgevoerd worden en bij een waterblazer gebeurt dat efficiënt door de warmte aan de geblazen lucht toe te voegen. Alleen duurt het (soms) tot een paar minuten voordat lucht maximaal verwarmd is, wat nadelig is als je de waterblazer maar kortstondig gebruikt. Echter als je grotere honden helemaal droog wilt blazen, ben je toch wel een tijdje bezig en merk je na een korte tijd geen verschil meer. Voordeel daarbij is dat de waterblazer minder stroom gebruikt voor hetzelfde resultaat, dat scheelt weer in je portemonnee.

Lees meer in onze blog