Vogelkooien

Vogelkooien, vogelspeeldoed en vogelvoer vindt u online bij AnimalCribs.

16 artikel(en)

per pagina

16 artikel(en)

per pagina

Vogelkooien online, vogelkooien webshop

Het is belangrijk dat je vogel een mooie ruime kooi heeft waar hij zich op zijn gemak voelt. Ieder soort vogel heeft zijn eigen specifieke wensen als het om zijn leefomgeving gaat. In ons ruime assortiment van kooien zitten niet alleen dichte kooien maar ook kooien die van boven open kunnen. Zo is er voor iedere vogel een geschikte kooi.

Vogelkooi en kamervoileres

Qua grootte van de vogelkooi geldt: “liever te groot dan te klein”. De enige vereiste bij een vogel is dat hij vrij moet kunnen vliegen. Als dit niet mogelijk is is de kooi te klein. Daarbij is een goede bodembedekking belangrijk, zodat de vogel hier rond kan scharrelen, maar ook voer en speeltjes van de bodem kan oprapen. Daarom is het aan te raden voor een kooi te kiezen met een goede sluiting, vogels zijn namelijk slimme dieren. Een simpele beveiliging weten ze vaak zo te ontfutselen. In de tralies klimmen is een favoriete bezigheid van een vogel, dus een vogelkooi met (ook) horizontale spijlen heeft de voorkeur.

Voor een papegaai, grote parkiet of hoger aantal vogels raden wij een volière aan. Bij een hoger aantal of grotere vogels zal meer ruimte nodig zijn.

De basis inrichting van een vogelkooi is een aantal stokken waarop hij kan zitten, een waterbak, een voerbak en speelgoed. En bodembedekking natuurlijk, vaak wordt hiervoor schelpenzand gebruikt.