Borstels & Kammen

Verzorgingsproducten voor honden

Een goede verzorging van jouw hond is ontzettend belangrijk. Een goede verzorging draagt bij tot de onderlinge verstandhouding tussen uzelf en uw hond. Zorgen voor elkaar benadrukt de relatie tussen hond en baasje. Verzorg uw hond goed en regelmatig en voorkom zo dat hij zich verwaarloosd voelt of verwaarloosd lijkt.

9 artikel(en)

per pagina

9 artikel(en)

per pagina

Hondenborstel en hondenkam online bij AnimalCribs

Een hond kan zijn vacht zelf niet optimaal verzorgen en heeft de hulp nodig van zijn baasje. Hoe vaak u uw hond moet borstelen en/of kammen hangt af van de vachttype van uw hond. Ruwharige rassen en langharige rassen hebben meer verzorging nodig dan kortharige en gladde vachten. Bij sommige honden zorgt te weinig borstelen en kammen voor klitten en vervilten en bij anderen zorgt te veel borstelen voor het "overborstelingseffect" waardoor honden overmatig gaan verharen. In normale omstandigheden is één keer per week borstelen bij de meeste rassen voldoende. Maar dit moet wel gebeuren met de gepaste kammen en borstels want verkeerd gereedschap kan de vacht meer schade aanrichten.

Doel van borstelen en kammen:
Verharen tegen gaan
Voorkomen van klitvorming
Zorgt voor huidmassage en bevordering van doorbloeding
Stimuleert de haargroei
Verwijderen van vuil en huidschilfers
Zorgt voor talgverdeling die een gezonde glans geeft aan het haar

Soorten hondenborstels

Er bestaan verschillende borstels en kammen in de handel. Het is belangrijk dat je de juiste gereedschap gebruikt voor de vacht van uw hond. Hierbij willen we even benadrukken dat het altijd de bedoeling is om de vacht of de haren te borstelen en/of kammen en niet de huid van de hond. Als de borstels of kammen te vaak en te ruw in contact komen met de huid van de hond dan kan dit zorgen voor huidirritaties. Let ook hierop bij het borstelen van uw hond.