Geen verzendkosten boven €60 voor NL én BE *
€5 afhaalkorting - locatie Benthuizen
Professioneel advies over de producten
De online winkel voor jouw hond!
93% van 100
9.3 / 10
Bekijk alle 251 reviews
Zoeken
Klantenservice
+31 6 216 39 024

Bestrijdingsmiddelen

Bestrijdingsmiddelen

Bescherm uw hond tegen vlooien, teken, wormen en andere parasieten

Het maakt niet uit waar u woont, uw hond zal altijd het risico lopen op het vangen van parasieten op de één of andere dag. Deze kunnen in het bijzondere de oorzaak van jeuk en huidproblemen zijn. Het kan zelfs zo zijn dat, zonder anti parasitaire behandeling, uw hond ernstige ziektes krijgt zoals, bijvoorbeeld, de ziekte van Lyme of leishmaniasis overgebracht door teken of muggen.
Het is daarom belangrijk om de hond effectief te behandelen tegen vlooien, teken en andere parasieten die ongemak kunnen veroorzaken en ziektes kunnen overdragen en dit het hele jaar door. Lees hier meer over in deze blog.

Pagina
per pagina
38 producten
Pagina
per pagina
38 producten
Bestrijdingsmiddelen

Vlooien

Deze vervelende parasieten veroorzaken, als ze bijten, jeuk en huidproblemen bij je hond of kat. Ze zijn zo vervelend dat ze ook ziekteverwekkers kunnen overbrengen zoals lintwormen op honden en katten. Ook kunnen vlooien kattenkrabziekte overbrengen.

Bescherm en behandel je hond of kat
Je hond of kat kan je behandelen en beschermen tegen vlooien met uitwendige middelen, zoals de druppels van Bolfo GoldSeresto of een middel dat ook direct teken aanpakt: AdvantixDe tabletten van Frontpro zijn ook echte aanraders. 

Wormen

De meest voorkomende wormen zijn rondwormen (onder te verdelen in spoelwormen, haakwormen en zweepwormen) en lintwormen. Het is voor een hond helaas heel makkelijk om wormen te krijgen. 

Een pup kan via de baarmoeder wormen krijgen of besmet worden via moedermelk. Voor pups zijn er speciale ontwormmidelen, zoals Drontal pup
Honden kunnen wormen krijgen door contact met besmette uitwerpselen, door het eten van bijvoorbeeld een muis slak of vogel. Ook via rauw vlees kan wormbesmetting plaatsvinden. 

Teken

Teken zijn het hele jaar door actief in Nederland en het meest actief zijn ze in de periode van maart tot oktober. Teken voeden zich met het bloed van je hond of kat en kunnen vervelende ziektes overbrengen.

Om je hond of kat te beschermen tegen teken is het belangrijk om een uitwendig bestrijdingsmiddel te gebruiken, zodat de teek niet de kans krijg om te gaan bijten en bloed te drinken. Een bijtende teek kan ziektes overbrengen en dat wil je voorkomen.