AnimalCribs Hondenbadjas

Wie herkent het niet, een hond welke de hele vloer nat maakt na een wandeling tijdens hondenweer, een (ongewenste) verfrissende duik of een (gepland) bad. En met een beetje pech schudt hij zichzelf zo hard uit dat de (modder-) spetters ook nog tegen de muren omhoog zitten.

Vaak wordt met een oude handdoek geprobeerd de trouwe viervoeter snel droog te krijgen, maar dat helpt eigenlijk niet genoeg! Daarna krijgt de hond het vaak ook koud, net als wij wanneer we uit de douch of bad komen en niets om onszelf heen slaan.

Dé oplossing hiervoor is de AnimalCribs Hondenbadjas!

Na het drogen in de badjas, kan de hond verder gedroogd worden met een waterblazer. Bekijk het aanbod waterblazers van AnimalCribs hier.

Typhoon

Microvezel badjas voor honden

Deze microvezel kwaliteitsbadjas is op basis van een uniek eigen ontwerp en onderscheid zichzelf van alle anderen doordat “de broek” ook bedekt (en dus gedroogd) wordt. Nadat deze vrolijk gekleurde badjas is aangedaan bij de hond, kan de vacht langdurig drogen zonder dat er druppels op de vloer of muur komen. Door de speciale pasvorm heeft uw hond alle bewegingsvrijheid om rond te lopen, zonder dat de badjas van het lichaam af kan raken. Daarnaast zorgt de AnimalCribs Hondenbadjas er ook voor dat de hond het niet koud krijgt.

Na gebruik kan de badjas gewoon in de wasmachine op 30 graden, gebruik geen wasverzachter. Tip: Vooral in de herfst en wintermaanden wordt een hondenbadjas vaak gebruikt en snel vies. Dat betekent ook dat de badjas met regelmaat in de wasmachine zal gaan. U kunt overwegen een extra badjas voor uw hond aan te schaffen zodat u nooit verlegen zit om een schone badjas.

Advies: voor eerste gebruik bij honden met een lichte kleur vacht is het aan te raden om de badjas eerst te wassen, omdat er anders kans bestaat dat het licht afgeeft.

Welke maat badjas voor mijn hond?

De maat wordt bepaald op basis van de ruglengte van uw hond. Deze bepaalt u door de afstand van de nek tot de staartaanzet te meten. Natuurlijk kunt u ook langskomen met uw hond langs om de badjas te passen. 

Ruglengte meten hond

RuglengteIndicatie voor hondenrassen (meten is weten!)
23 cmChihuahua, Kaninchen Teckel
28 cmBoomer, Shih Tzu, Shiba
31 cmWesties, grote Boomer
36 cmTollers, Kooiker
46 cmFriese stabij, Schapendoes
51 cmLabrador, Flatcoated retriever
56 cmWeimaraner, Ridgeback, Herder, Golden Retriever
61 cmGrote herders, Berner Sennen
72 cmNewfoundlanders

Zo trek je de badjas aan bij je hond: