Dit is afhankelijk van de vacht van de hond. Voor een Labrador heb je een minder krachtige waterblazer nodig dan voor een Berner Sennen.

berner

Zelf vind ik het belangrijk dat de waterblazer traploos instelbaar is, zodat je de kracht van de luchtstroom goed kunt regulieren. Rondom het koppie is het veel fijner om met een lagere kracht te blazen dan bijvoorbeeld de rug.

Waterblazer met of zonder warmte element?

Alle waterblazers blazen warme lucht. Hoe snel je beschikt over warme lucht en hoe warm de lucht wordt, is per type waterblazer verschillend. Grofweg zijn er 2 categorieën; met en zonder warmte element.

Een waterblazer mèt warmte element blaast binnen enkele seconden nadat je het warmte element activeert al warme lucht. Wanneer je kortstondig de waterblazer nodig hebt, bijvoorbeeld bij een kleinere hond of wanneer je slechts 1 deel snel wil droog-/schoonblazen, is dat een groot voordeel. Het nadeel is wel dat een warmte element ook behoorlijk wat stroom verbruikt, gemiddeld zo’n 600 watt. In combinatie met het hoge vermogen van de gemiddelde waterblazer (gemiddeld zo’n 2600 watt) moet je wel oppassen dat de “stop er niet uitvliegt” in de meterkast, aangezien deze standaard tot 3680 watt gaan. Dus als je nog diverse andere elektrische apparaten op dezelfde groep hebt zitten, pas dan goed op dat je deze niet tegelijk aanzet. Daarnaast kost het extra stroomverbruik door het warmte element ook gewoon geld.

Een waterblazer zònder warmte element. Maar hoe kan het dan dat de waterblazer zonder warmte element ook warme lucht blaast? Wel, dat komt omdat de motor zelf ook warmte produceert. Ooit weleens gevoeld aan een stofzuiger nadat je hem een tijdje gebruikt hebt? Deze warme lucht moet afgevoerd worden en bij een waterblazer gebeurt dat efficiënt door de warmte aan de geblazen lucht toe te voegen. Alleen duurt het (soms) tot een paar minuten voordat lucht maximaal verwarmd is, wat nadelig is als je de waterblazer maar kortstondig gebruikt. Echter als je grotere honden helemaal droog wilt blazen, ben je toch wel een tijdje bezig en merk je na een korte tijd geen verschil meer. Voordeel daarbij is dat de waterblazer minder stroom gebruikt voor hetzelfde resultaat, dat scheelt weer in je portemonnee

Het aanbod waterblazers van AnimalCribs

Wij hebben bewust gekozen voor 3 kwalitatief hoogwaardige waterblazers van het merk Shernbao, zodat er voor elke hond een geschikte waterblazer is.  

Hieronder per type het advies voor bepaalde rassen:

Waterblazer Super Cyclone (SHD-2600P – Shernbao)

Uitermate geschikt voor honden met een ruwharige, korte en halflange vacht, zoals; Boomers, Labradors, Engelse Setters, Cairn terriërs, Spaniels, Golden retrievers, Mechelse herder.

Waterblazer Super CycloneWaterblazer Super Cyclone

Waterblazer Typhoon (DHD-3000F – Shernbao)

Deze waterblazer is zeer krachtig en daardoor uitermate geschikt voor langharige honden, krulvachten en dikke vachten. Geschikt voor o.a. de Poedel, Briard, Bearded Collie, Husky, Labradoodle en Newfoundlander.

Typhoon 

Waterblazer Super Blaster (DHD-2400T – Shernbao)

Dé opvolger van de krachtige Monster Waterblazer en de nieuwe favoriet van professionele trimmers. Geschikt voor alle honden, maar in het bijzonder voor de zware vachten van bijvoorbeeld de Newfoundlander, Berner Sennen, Chow chow, Samojeed, Husky en Leonberger.

Super Blaster Waterblazer

Belangrijk; laat je hond eraan wennen!

Zorg dat je een waterblazer gebruikt die traploos verstelbaar is. Om je hond aan de waterblazer te laten wennen, zet je hem op de zachtste stand aan. Vind je hond dat nog eng? Gebruik het dan eerst zonder mondstuk, waardoor het minder herrie maakt en de luchtstroom minder sterk voelt.

Je hoeft natuurlijk niet direct de waterblazer dicht bij de huid te zetten. Dit kan je langzaam opbouwen. Wil je meer tips? Neem dan gerust contact met mij op!

doodle