Blog waterblazer

De waterblazer is ongekend populair en dat is begrijpelijk. Het is hét perfecte apparaat om jouw hond te drogen, zand en vuil uit de vacht te blazen. Zelfs klitten kan je ermee uit blazen.

Wat is een waterblazer?

Een waterblazer vergelijk ik graag met een omgekeerde stofzuiger; in plaats van dat er lucht wordt aangezogen, wordt er lucht uitblazen.

Met deze krachtige luchtstroom blaas je het water uit de vacht van de hond na het wassen of (onbedoeld) zwemmen. Behalve water kan je er ook viezigheid zoals zand en modder eruit blazen. Daarnaast is een waterblazer ideaal om loszittende haren en onderwol op een vachtvriendelijke manier te verwijderen.

De waterblazer is dus ideaal voor het goed onderhouden van de hondenvacht!

Waarom is een waterblazer beter dan een föhn? Het verschil zit hem in de enorme blaaskracht en minder luchtstroom. Daarbij blaast een föhn voornamelijk hete lucht en bij lang gebruik is dat schadelijk voor de vacht.

Hoe gebruik je een waterblazer?

Bij een waterblazer worden vaak 2 of 3 mondstukken geleverd. Een ronde en een (brede) platte.
Wil je het onderwol eruit blazen, dan gebruik je het ronde mondstuk; plaats deze dicht op de huid en beweeg met rustige bewegingen door de vacht.

Voor de overige toepassingen gebruik je het platte mondstuk. Ook hiervoor geldt dat je het redelijk dicht op de huid moet zetten, maar je gaat nu met de haargroeirichting mee en houdt de blaasmond wat vlakker. Je blaast vervolgens het water en vuil van het lichaam van de hond af.

Met het platte mondstuk blaas je eenvoudig de haren stijl. De krullen blaas je eruit, maar wees gerust; deze komen wel weer terug hoor!

Tip: laat je hond eerst comfortabel drogen in de AnimalCribs Badjas!

AnimalCribs Hondenbadjas

Belangrijk; laat je hond eraan wennen!

Zorg dat je een waterblazer gebruikt die traploos verstelbaar is. Om je hond aan de waterblazer te laten wennen, zet je hem op de zachtste stand aan. Vind je hond dat nog eng? Gebruik het dan eerst zonder mondstuk, waardoor het minder herrie maakt en de luchtstroom minder sterk voelt.

Je hoeft natuurlijk niet direct de waterblazer dicht bij de huid te zetten. Dit kan je langzaam opbouwen. Wil je meer tips? Neem dan gerust contact met mij op!

Bekijk het aanbod waterblazers van AnimalCribs